Facebook Share Image

Menu

In 1892 word Abercrombie opgericht door David Abercrombie in New York. Hij start met een kleine winkel, gespecialiseerd in kwaliteitskleding voor het vissen en de jacht.

In 1904 wordt het merk omgedoopt tot Abercrombie & Fitch, naar aanleiding van een nieuw ontstane samenwerking met Lawyer Erza Fitch.

Tegen 1939 wordt Abercrombie & Fitch beschouwd als de beste winkel ter wereld voor sportkledij, met bekende klanten zoals Teddy Roosevelt en John F. Kennedy.

In 1996 wordt Abercrombie & Fitch een beursgenoteerd bedrijf en wordt het zo één van de meest waardevolle merken van de Verenigde Staten en van over de hele wereld.

Vandaag de dag staat het merk nog steeds bekend voor zijn kwaliteitsvolle kleding, maar is het tegelijkertijd geëvolueerd naar een meer casual stijl, zowel klassiek als trendy.

In de ontwerpen zien we sterk de Amerikaanse roots terugkomen van het merk, met zijn herkenbare Campus-stijl. Het merk is sterk gericht op het uitstralen van zijn merkidentiteit, om zo een ongeëvenaarde klantenervaring te kunnen bieden.